Nagyvilág

2011.02.21. 15:58

Videó: Luxusétterem a 122. emeleten!

<p>Dubai - Hol máshol, mint Dubai-ban nyitották meg azt a luxuséttermet, melyért 122 emeletet kell liftezni, és a pénztárcánkat is igencsak ki kell nyitni, ha enni szeretnénk.</p>

Dubai városának hatalmas épületében, a Burj Khalifa-ban találjuk azt a luxuséttermet, melyért jelenleg a legtöbb emeletet kell lifttel megtennünk - még szerencse, hogy van lift. Pontosan 122 szintet. Ami átszámítva 422 métert jelent.

Dubai a luxusok városa

Az étterem nemcsak arról híres, hogy nagyon magasan található, és pazar látványt kínál az ide betérő éhes vendégek számára. Bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlnia annak a látogatónak, aki itt szeretne enni. Csak az asztalfoglalásért elkérnek átszámítva 25 ezer forintot, de ha privát helyet szeretnénk, 35 ezret kell kifizetnünk.

Ha enni is szeretnénk, akkor még mélyebbre kell nyúlni a zsebünkben. Ugyanis egy ötórai teázás 20 ezer forintba fáj, és ha még egy kis kekszet is szeretnénk, további 10 ezer fortintot kell kifizetnünk. Ezek alapján egy kétszemélyes háromfogásos vacsora valóban egy kész vagyon lehet!

Dubai és a Burj Khalifa

Az épület további érdekessége, hogy a 143. emeleten található a világ legmagasabban lévő nighclubja. De ha még liftezünk 15 emeletet, a világ legmagasabban lévő mecsetébe is betérhetünk. Az már nem is meglepő, hogy a 76-odikon van egy hatalmas úszómedence - ami szintén rekordnak számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!