Nagyvilág

2011.03.05. 08:31

Halálbüntetést javasolt egy katonai parancsnok a texasi ámokfutónak

<p>Halálbüntetéssel kelljen szembenéznie Nidal Hassan őrnagynak, a Fort Hood katonai bázison elkövetett 2009-es vérfürdő felelősének, aki 13 embert gyilkolt meg ámokfutása során.</p>

A The New York Times szerint ezt javasolta egy magas rangú amerikai katonai vezető, Morgan Lamb, a Fort Hood-i dandár ezredese Robert Cone altábornagynak, a bázis parancsnokának.

Cone altábornagy az illetékes annak eldöntésében, hogy Hassan ügyét katonai törvényszék vagy civil bíróság vizsgálja ki. A lap beszámolója szerint az őrnagy ügyvédje úgy véli, hogy védence nem számíthatna tisztességes eljárásra, amennyiben a bázison kellene bíróság elé állnia.

Hassant 13 rendbeli gyilkossággal és 32 esetbeli gyilkossági szándékkal vádolják a 2009. november 5-én elkövetett támadással összefüggésben. A bázison katonai pszichiáterként dolgozó Hassan 12 katonát és egy civilt ölt meg egy texasi bázison, ahol több tucatnyian megsérültek az ámokfutás alatt. A később texasi ámokfutónak nevezett férfit végül egy rendőrnő lőtte meg és tette ártalmatlanná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!