Nagyvilág

2011.04.10. 19:12

Négy elnök is közvetít Líbiában

<p>Líbia, Tripoli - Megérkezett Tripoliba vasárnap az Afrikai Unió magas rangú közvetítő-delegációja, hogy a tűzszünetről tárgyaljon Moamer Kadhafi líbiai vezetővel és az ellene küzdő lázadókkal - közölte az AFP francia hírügynökség.</p>

Az Afrikai Unió közvetítői megérkeztek Tripoliba, hogy a tűzszünetről tárgyaljanak a szembenálló felek között - közölte az AFP helyszíni tudósítója. Mauritánia, Dél-Afrika, Mali és Kongó elnöke, valamint az ugandai külügyminiszter Mauritánia fővárosából utazott a líbiai fővárosba.

Kétnaposra tervezett látogatásuk alatt Tripoliban Moamer Kadhafi képviselőjével fognak tárgyalni, majd az ország keleti részén található Bengáziba utaznak, hogy a felkelőkkel találkozzanak.

Közben heves harcok dúltak Miszráta és Adzsdabija városoknál. A lázadók és helyi orvosok elmondása szerint 23 embert, lázadó harcosokat és civileket öltek meg a két városnál Kadhafi erői. A NATO közlése szerint a katonai szövetség légicsapásai 25 tankot semmisítettek meg a két város közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!