Nagyvilág

2011.05.21. 19:58

Földcsuszamlás temetett el egy árvaházat Malajziában - már legalább öt halott

<p>Malajzia - A mentőalakulatok már öt gyerek holttestét emeltek ki szombaton a földcsuszamlás sújtotta malajziai árvaház romjai alól - közölte a helyi rendőrség.</p>

A malajziai hatóságok pontosított adatai szerint húsz gyereket és négy felnőtt felügyelőt temetett maga alá az esőzések miatt meglazult domboldal. Nyolc gyereket és egy felügyelőt élve húztak ki a föld alól. A mentést a területen eső heves esőzések nehezítik.

A földcsuszamlás helyi idő szerint nagyjából délután fél háromkor történt a Kuala Lumpurtól délre található árvaháznál, amikor a gyerekek egy sátorban zeneórán vettek részt. A földcsuszamlás olyan gyorsan történt, hogy csak nagyon kevés gyereknek sikerült elmenekülnie - mondta el egy ellenzéki parlamenti képviselő, akinek a választókörzetében történt a tragédia.

A malajziai tűzoltóság közlése szerint 24 embert temetett el a domboldalról lezúduló sáros föld, akik között húsz gyerek és négy felnőtt felügyelő volt. Az ellenzéki politikus korábban 23 gyerekről tett említést. A rendőrség közlése szerint már öt gyerek holttestét emelték ki, akik 11 év és 14 év közöttiek voltak. Nyolc gyereket és egy felügyelőt élve tudtak kimenteni.

Az árvaházban 44 fiú lakott, akikre öt felügyelő vigyázott. Az ellenzéki képviselő elmondása szerint az árvaházat egy domboldalra építették, amivel kapcsolatban csodálkozásának adott hangot. Malajziában megszokottnak számítanak a földcsuszamlások, és emiatt a kormány szigorúan szabályokat alkalmaz a domboldali építkezésekre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!