Nagyvilág

2011.06.26. 18:26

Rendőrségi oszlatás a szentpétervári meleg-felvonuláson

<p>A rendőrség oszlatta fel a saját nemükhöz vonzódók hétvégére hirdetett akcióját az oroszországi Szentpétervár központjában – adta hírül az Interfaksz.</p>

A hatóságok azért oszlatták fel az orosz Velencének is nevezett történelmi város Szenátus terén álló Szent Péter-szobor alatt gyülekező csoportosulást, mert a meleg Büszkeség Napja elnevezésű akció lebonyolítása nem volt hivatalosan engedélyezve. Sajtóhírek szerint a szexuális kisebbséghez tartozók közül többeket is elő kellett állítani, mivel túlzott agresszivitással szegültek szembe a rendőri intézkedéssel.

Őrizetbe vették az ellentábor egyik hangadóját is, aki megpróbálta átverekedni magát a rendőrkordonon. A homofób fiatalember ráadásul gyilkossággal fenyegetőzött, amikor a rendőrségi fogdában egy cellába akarták zárni a melegekkel. Az őrizetesekkel szemben garázdaság címén indítottak eljárást.

A szentpétervári melegek már tavaly is megpróbálkoztak egy hasonló akcióval, amely az ideihez hasonló módon fulladt kudarcba.

 

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!