Nagyvilág

2011.08.24. 15:25

Lezuhant egy ukrán sárkányrepülős Kárpátalján

Kevés híján az életébe került egy kijevi sárkányrepülősnek, hogy a tudását próbálta fitogtatni barátai előtt – adta hírül a kárpátaljai UA-Reporter hírportál.

Kevés híján az életébe került egy kijevi sárkányrepülősnek, hogy a tudását próbálta fitogtatni barátai előtt – adta hírül a kárpátaljai UA-Reporter hírportál.Az ukrán fővárosból érkezett sárkányrepülő pilóták az ökörmezői (mizshirjai) járási Pilipec község közelében lévő hegyoldalról végeztek repüléseket kárpátaljai sporttársaikkal. Az egyik kijevi sárkányrepülős, aki nem volt kellően jártas a Kárpátok csúcsai közt uralkodó időjárási viszonyokkal, elvétett egy piruettet, és lezuhant.

A helyi speciális mentőknek csak hosszas keresgélés után sikerült rábukkanniuk egy gyalog is nehezen megközelíthető szakadékban a súlyosan sérült 33 éves férfira. Hordágyon vitték le a hegyről a legközelebbi járható útig, ahonnan rohammentő szállította kórházba a sérültet, akin több életmentő műtétet végeztek el az orvosok, és jelenleg az ökörmezői körzeti kórház intenzív osztályán ápolják. Állapotát különösen súlyosként értékelik a kezelőorvosai.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!