Nagyvilág

2011.11.09. 19:40

Amerikai oktató: az üzleti élet újraértelmezését szorgalmazza XVI. Benedek pápa

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Wolfgang Grassl, a wisconsini Saint Norbert College marketingprofesszora azt mondta szerdai budapesti előadásában, hogy XVI. Benedek pápa az üzleti élet újraértelmezését szorgalmazza a Caritas in veritate (Szeretet az igazságban) kezdetű enciklikájában.

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Wolfgang Grassl, a wisconsini Saint Norbert College marketingprofesszora azt mondta szerdai budapesti előadásában, hogy XVI. Benedek pápa az üzleti élet újraértelmezését szorgalmazza a Caritas in veritate (Szeretet az igazságban) kezdetű enciklikájában.A Kereszténység és versenyképesség a marketingben című, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rendezésében tartott előadásában az Egyesült Államokból érkezett szakértő közölte: a katolikus egyházfő azt kéri, a fogyasztókat is vonják be valamilyen módon a vállalati döntéshozatalba, ezáltal azonban a fogyasztóknak is lenne felelősségük abban, hogy mennyire sikeresek ezek a döntések.

Wolfgang Grassl a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában felvetette: az értékek ilyen értelmű "közös előállítása" vajon lehetővé teszi-e, hogy az emberek egymás munkatársai legyenek, és keresztény szempontokat is figyelembe vegyenek.

Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a fogyasztóknak azért kell kiválasztaniuk a termékeket, mert tisztában vannak a jellemzőivel, és nem azért, mert a reklámokra hallgatnak.

A termékek értékesítőinek sokkal több az ismeretük arról, hogy milyen az a termék, amelyet forgalmaznak, ezért morális kötelességük, hogy részletesen ismertessék a fogyasztókkal ezeket az információkat - tette hozzá.

A kutató utalt arra, hogy a szolgáltatásorientált marketing felfogása etikai megfontolásokat is magában foglal, és a piaci versenyt, valamint a gyártók, a forgalmazók és a fogyasztók együttműködését egyaránt fontosnak tartja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!