Nagyvilág

2011.12.08. 11:56

Gazdátlan tigriskölyköt találtak Moszkvában

Nyolchónapos, gazdátlan kistigrist találtak járókelők egy moszkvai külvárosi telken – adta hírül az ukrán Korreszpondent hírújság.

Nyolchónapos, gazdátlan kistigrist találtak járókelők egy moszkvai külvárosi telken – adta hírül az ukrán Korreszpondent hírújság.Az orosz főváros egyik derítőműve melletti gazdátlan telken heverő ládában vinnyogó állatra a környékbeli lakosok hívták fel a hatóságok figyelmét. A bejelentésre a moszkvai természetvédelmi és környezethasznosítási hivatal munkatársai szálltak ki a helyszínre, állatbefogók kíséretében.

A ládát megbontva megállapították, hogy abban egy teljesen legyengült, körülbelül nyolchónapos tigriskölyök szenved a hidegtől és a fagytól. A kis csíkos ragadozót átszállították az egyik állatmenhelyre, ahol állatorvosok vették kezelésbe. További sorsáról azt követően döntenek majd, amint kétséget kizárólag megállapították, hogy semmilyen veszélyes betegségben nem szenved. Ezzel párhuzamosan a rendőrség nyomozást indított annak felderítésére, hogyan kerülhetett a kistigris az üres telekre, és ki lehetetett az eredeti gazdája.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!