Nagyvilág

2012.02.21. 18:06

A Julija Timosenko mellé kirendelt orvosok menesztését követeli az ukrán ellenzék

Kijev, 2012. február 21., kedd (MTI) - A börtönben lévő volt ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko mellé kirendelt orvosok elbocsátását követelte kedden az ukrán ellenzék - jelentette az Obozrevatyel nevű internetes hírportál (http://obozrevatel.com/politics/).

Kijev, 2012. február 21., kedd (MTI) - A börtönben lévő volt ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko mellé kirendelt orvosok elbocsátását követelte kedden az ukrán ellenzék - jelentette az Obozrevatyel nevű internetes hírportál (http://obozrevatel.com/politics/). A BJuT-Haza párttömörülés - Timosenko blokkja -az egészségügyi miniszterhez fordult, s kérte, hogy a minisztérium által felállított,  Julija Timosenko egészségi állapotát viselő orvos csoport szüntesse be tevékenységét, mivel a testület megszegi a hippokratészi esküt és hamis információkat terjeszt Timosenko állapotáról.

A volt kormányfőt tavaly októberben ítélték hétévi börtönre hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

A Harkiv megyei, kacsanyivkai női börtönben őrzött, s már hosszabb ideje súlyos hátfájásra panaszkodó politikust február közepén német és kanadai orvosok  - belgyógyász, nőgyógyász, kardiológus, neurológus és baleseti sebész - vizsgálta meg. 

A BJuT-Haza üdvözölte a börtön egészségügyi személyzetének azt a hétfői bejelentését, amely szerint elfogadják a német orvosok Timosenkóval kapcsolatos tanácsait, és nem tartják kizártnak azt sem, hogy a börtönön kívül folytassák a volt kormányfő vizsgálatát és gyógykezelését.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!