Nagyvilág

2012.03.15. 18:56

Magyar kisfilmet is díjaztak az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság versenyén

Brüsszel, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Egy belga és egy spanyol klip mellett a BudapesTeam nevet viselő magyar egyetemistacsoport zenés kisfilmje is díjat nyert az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) versenyén.

Brüsszel, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Egy belga és egy spanyol klip mellett a BudapesTeam nevet viselő magyar egyetemistacsoport zenés kisfilmje is díjat nyert az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) versenyén.Anna Maria Darmanin, az EGSZB máltai alelnöke a csütörtöki brüsszeli díjkiosztón emlékeztetett arra, hogy a pályázatra olyan alkotásokat vártak és díjaztak, amelyek az unió aktuális problémáival foglalkoznak a nagyközönség szemével.

A közel hetven pályázó közül első körben az interneten lebonyolított közönségszavazás útján választották ki a legjobbakat, majd az így megmaradt 11 alkotásból egy négyfős zsűri döntése alapján juttattak hármat a döntőbe. 

Az egyetemi és főiskolai hallgatók európai fórumának (AEGEE) magyar szervezete köré, elsősorban a Corvinus Egyetemen szerveződött BudapesTeam It s our European Life című klipjében - mint Darmanin fogalmazott - egyebek között azt mutatja be hatásosan és kreatívan, hogyan találkoznak az emberek az Európai Unióval mindennapi életükben.

A klip rendezője Kalamár Gergő, operatőre Erdősi Bálint volt, megtekinthető a " target="_blank"> internetes címen.

A magyar alkotás végül a harmadik díjat és az azzal járó kétezer eurót nyerte el.

A győztes egy belga kisfilm lett, amely elsősorban az unió társadalmi sokféleségével, illetve alapértékeinek fontosságával foglalkozik (" target="_blank">).

Második helyen egy rövid spanyol-baszk klip végzett, amely a bevándorlás, a határprobléma, a különélés nehézségeire helyezte a hangsúlyt (" target="_blank">).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!