Nagyvilág

2012.04.08. 20:43

Halálos baleset egy húsvéti istentiszteleten Párizs közelében

Párizs, 2012. április 8., vasárnap (MTI) - Egy hatéves gyermek meghalt és több mint harmincan megsérültek vasárnap délután az egyik párizsi elővárosban, Stains-ben, amikor annak az épületnek a felső szintje beomlott, amelyben a haiti evangélikus közösség alkalmilag kialakított imahelye működött - közölte a helyi prefektúra.

Párizs, 2012. április 8., vasárnap (MTI) - Egy hatéves gyermek meghalt és több mint harmincan megsérültek vasárnap délután az egyik párizsi elővárosban, Stains-ben, amikor annak az épületnek a felső szintje beomlott, amelyben a haiti evangélikus közösség alkalmilag kialakított imahelye működött - közölte a helyi prefektúra.A balesetben két személy - egy kétéves gyermek és egy 42 éves nő - életveszélyesen megsérült, őket jelenleg kórházban ápolják, a könnyebb sérültek száma 32. Christian Lambert prefektus a France Info hírrádióban elmondta: a szertartáson mintegy 100-150-en vettek részt az átalakított épület első emeletén, amikor a mintegy 50 négyzetméter alapterületű szint az emberek súlya alatt egyszerűen beomlott.

A hívek a pallóval együtt estek le, ami alá szerencsére senki nem szorult be.

A prefektus szerint a rendőrség megkezdte annak kivizsgálását, hogy az épület tulajdonosai betartottak-e minden biztonsági előírást.

Claude Guéant belügyminiszter közleményben fejezte ki legmélyebb együttérzést az imahelyen bekövetkezett baleset miatt.

Környékbeliek szerint a vallási közösség több mint egy éve látogatja az épületet, amely egy ipari terület közelében, a vasúti sínek mentén elhelyezkedő házsoron található.

A Franciaországban 1,6 millió magát protestánsnak valló személy közül mintegy 460 ezren tartoznak a vallásukat gyakorló evangélikusok közé. A Stains-ben működő egyházuk képviselői szerint a haitiak egy-másél éve érkeztek a városba és bérelték ki az épületet, amely eredetileg helyi ünnepségek szervezésére szolgált.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!