Nagyvilág

2012.05.17. 13:12

Nagyot markolt, "felfordulást" okozott a bajor belügyminiszter

Bécs, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Túl nagyot markolhatott a bajor belügyminiszter erőgéppel egy útépítés startjaként, mert felborult a 40 tonnás masinával.

Bécs, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Túl nagyot markolhatott a bajor belügyminiszter erőgéppel egy útépítés startjaként, mert felborult a 40 tonnás masinával.Joachim Hermann ragaszkodott ahhoz, hogy Kempenben egy új út megépítésében az övé legyen az első kapavágással felérő földmarkolás, a beruházás mérnökei pedig nem akartak ellentmondani a tartományi belügyminiszternek. Hermann megindult a hatalmas masinával, és pár pillanattal később nagy "felfordulást" okozott. Borulása megdöbbentette a nézősereget, jobban csak a miniszter ijedt meg. A kimentésére sietőknek be kellett törniük a markológép vezetőfülkéjének szélvédőjét, hogy ki tudják húzkodni Hermannt, aki végül is megúszta horzsolásokkal és zúzódásokkal a balesetet.

"Most már jól vagyok, de kicsit megijedtem" - idézte az austriantimes.at című osztrák hírhonlap a minisztert, akit nem valószínű, hogy átcsábít magához az építőipar - és feltehetően ő sem akar többé földmunkagépezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!