Nagyvilág

2012.05.06. 12:13

Nem engedik Moszkvába az ellenzéki tüntetőket

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti: Moszkva, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Nem engedik Moszkvába az ellenzéki tüntetőket szállító autóbuszokat - adta hírül az Eho Moszkvi rádió vasárnap.

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti:

Moszkva, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Nem engedik Moszkvába az ellenzéki tüntetőket szállító autóbuszokat - adta hírül az Eho Moszkvi rádió vasárnap.

A héten Asztrahánból, Ufából, Rosztovból, Tverből, Szamarából is érkeztek hírek ellenzékiek feltartóztatásáról. Ufában a pályaudvart is kiürítették az ellenzéki aktivisták vonatának indulása előtt, majd ismeretlenek verekedést provokáltak. A rendőrség az ellenzékieket fogta le, és szabálysértési eljárást indított ellenük.

Szentpétervárról hét buszból csak kettőt engedtek át a közlekedési ellenőrző ponton. Egy fuvarozó cég elállt az ellenzéki csoportok szállításáról kötött megállapodástól a rendőrség nyomására - közölte a lenta.ru internetes híroldal.

Voronyezsben és Joskar-Oliban is arra panaszkodtak az ellenzékiek, a rendőrség akadályozza, hogy a fővárosba utazzanak a Milliók menete elnevezésű ellenzéki felvonulásra, amelyet márciusban hirdetett meg Szergej Udalcov radikális Baloldali Front elnöke. Az akción néhány ezer résztvevőre számítanak.

A Moszkva központjában lévő Bolotnaja térre szervezett akcióval Vlagyimir Putyin harmadik államfői ciklusa és a jelenlegi orosz hatalom ellen tiltakoznak az ellenzéki csoportok. A politikust hétfőn iktatják be posztjára. Megbízatása 2000 és 2004 után ezúttal hat évre szól.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!