Nagyvilág

2012.06.01. 10:27

Magyar válogatott - Cech lesz a csehek csapatkapitánya

Prága, 2012. június 1., péntek (MTI) - A sérülés miatt hiányzó Tomás Rosicky helyett a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea kapusa, Petr Cech lesz a cseh labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a magyarok elleni, péntek esti felkészülési mérkőzésen a prágai Letná Stadionban.

Prága, 2012. június 1., péntek (MTI) - A sérülés miatt hiányzó Tomás Rosicky helyett a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea kapusa, Petr Cech lesz a cseh labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a magyarok elleni, péntek esti felkészülési mérkőzésen a prágai Letná Stadionban.Michal Bílek, a cseh válogatott szövetségi kapitánya pénteken reggel egy rádióinterjúban közölte a csehek kezdőcsapatát is, amely a következő: Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Plasil, Jirácek - Rezek, Kolár, Pilar - Baros.

"Biztos, hogy Tomás egy percre sem lép a pályára. Egészségi állapota jól alakul, s hétfőtől várhatóan már teljes erőbedobással edzhet" - mondta Bílek Rosickyről.

Cech a magyarok ellen 90. alkalommal lép majd pályára hazája nemzeti csapatában. A hálóőr tíz éve Cipruson, éppen a Magyarország elleni meccsen öltötte magára első ízben a cseh címeres mezt.

"Biztos, hogy a mérkőzés nagyon jó teszt lesz az Európa-bajnokságra való felkészülés során. Magyarországnak nagy labdarúgó múltja van. A mai magyar futball nagy változásokon megy keresztül, és felfelé ível. A fiatal magyar játékosak újra felbukkantak a nagy európai klubokban is" - mutatott rá Cech.

A prágai Letná Stadion a legnagyobb múltú cseh labdarúgó klub, a Sparta Praha otthona, befogadóképessége 18 ezer néző. A cseh-magyar mérkőzés iránti érdeklődés nagy, a szabad árusításra kibocsátott hétezer jegy már elkelt, további hétezret pedig a szponzorok kaptak. Háromezret a Cseh Labdarúgó Szövetség osztott szét, míg ezer jegy a magyar szurkolóknak jár. A prágai sajtó szerint, ha a szponzorok az ingyenjegyeket mind szétosztották, telt házra és jó hangulatra lehet számítani.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik