Nagyvilág

2012.08.29. 16:26

Az Isaac elvonulása után a katolikus szervezetek a kár felmérésén dolgoznak

Naples (Egyesült Államok), 2012. augusztus 29., szerda (MTI/CNS) – Az Isaac hurrikán elvonulása után katolikus szervezetek megkezdték a kár felmérését a karib-tengeri térségben, ahol legkevesebb 24 ember halt meg a viharban, és tízezreket kellett evakuálni.

Naples (Egyesült Államok), 2012. augusztus 29., szerda (MTI/CNS) – Az Isaac hurrikán elvonulása után katolikus szervezetek megkezdték a kár felmérését a karib-tengeri térségben, ahol legkevesebb 24 ember halt meg a viharban, és tízezreket kellett evakuálni.Lorenzo Garcia-Troncoso, a Dominikai Köztársaságban működő Caritas jótékonysági szervezet igazgatója elmondta, az országban a vihar heves esőzésekkel és erős széllökésekkel járt, de nem volt hurrikán erejű. A Caritas és több egyházmegye együttműködik azokkal a gazdákkal, akiknek a földjein a vihar letarolta a termést.

A térség katolikus szervezetei összegyűjtötték a károkra vonatkozó információkat az érintett egyházmegyék területéről. A Haiti Caritas szóvivője elmondta, az egyházi tisztségviselők hétfőn találkoztak, hogy meghatározzák a szükséges lépéseket. A segélyszervezetek attól tartanak, hogy a vihar nyomában újra kolerajárvány tör ki. A kolera az elmúlt két évben több mint 7500 ember halálát okozta.

Az Egyesült Államok Katolikus Segélyszervezete (CRS) szintén a kolera pusztító hatása miatt aggódik. Ezért az ország déli vidékein felmérték azoknak a segélyszervezet által támogatott, kolerát kezelő intézményeknek az állapotát, amelyek a viharban kárt szenvedtek.

 

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!