Nagyvilág

2012.08.21. 15:58

Román belpolitika - Toró T. Tibor: befejeződött a kocsmai verekedés

Kolozsvár, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke örvendetesnek tartja, hogy Romániában "befejeződött a kocsmai verekedés" és a pártok immár az őszi parlamenti választásokra összpontosíthatnak.

Kolozsvár, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke örvendetesnek tartja, hogy Romániában "befejeződött a kocsmai verekedés" és a pártok immár az őszi parlamenti választásokra összpontosíthatnak.Toró T. Tibor az MTI-nek kedden nyilatkozva örömét fejezte ki amiatt, hogy az alkotmánybíróság nem halogatta tovább a döntést, és pontot tett a román pártok akut konfliktusa végére. Hozzátette, számított a döntésre, hiszen "az érvényes törvények alapján nem nagyon lehetett mást dönteni".

Toró azt tartotta fontosnak, hogy a döntés után a pártoknak immár a választások útján kell megpróbálniuk megszerezni a hatalmat. Hozzátette, ez lenne a normális, és nem az, hogy a választások közötti időszakban politikai migráció útján kerüljenek egyes pártok hatalomra.

Az MTI felvetésére, hogy az erdélyi magyarság távolmaradásának fontos szerepe volt a Traian Basescu leváltására kiírt népszavazás sikertelenségében, Toró T. Tibor jónak tartotta, hogy az erdélyi magyar közösség bölcs volt, és nem kívánt belefolyni a "kocsmai verekedésbe". Az EMNP elnöke fontosnak tartotta, hogy a magyarság "kirajzolta magát Románia és Erdély választási térképén".

"A magyarság erőt mutatott fel ezzel. Azt mutatta meg, hogy számolni kell vele" - jelentette ki Toró T. Tibor, az EMNP elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!