Nagyvilág

2012.10.27. 11:01

Imádkoznak és küzdenek az életéért

Egyik szemére megvakult a nőstény orángután, akiből közel 100 lövedéket operáltak ki. Az egyik mindössze pár milliméterrel volt a szíve mellett.

Egyik szemére megvakult a nőstény orángután, akiből közel 100 lövedéket operáltak ki. Az egyik mindössze pár milliméterrel volt a szíve mellett. Aan, a nőstény orángután 37 golyót kapott a fejébe és 67 továbbit teste egyéb részére. A majmot Borneón lőtték meg, egy olajpálma ültetvényen. – Ledöbbentünk, hogy cselezte ki a halált – mondta az egyik orvos, aki Aant műtötte.

A környezetvédelmi szakemberek szerint Borneón nem ritka, hogy az ültetvények tulajdonosai orrvadászokat bérelnek fel, hogy azok kilőjék a környéken őshonos állatokat. – Még most is az életéért küzd – nyilatkozta a helyi lapoknak Hartono, a helyi környezetvédelmi szervezet egyik képviselője, akinek – csakúgy, mint oly sok más indonéznek – csupán egy neve van.

- Félő azonban, hogy ha túl is éli, nem lesz képes önállóan ellátni saját magát a lassan kiirtásra kerülő vadonban – fogalmazott Hartono.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!