Nagyvilág

2012.10.30. 13:57

Szexrabszolgákat varázsolt az árvákból

Húsz évet is kaphat az a nigériai férfi, akit embercsempészettel gyanúsítank és azzal, hogy áldozatait woodoo szertartásokkal szexrabszolgaságba kényszerítette.

Húsz évet is kaphat az a nigériai férfi, akit embercsempészettel gyanúsítank és azzal, hogy áldozatait woodoo szertartásokkal szexrabszolgaságba kényszerítette. A 42 éves Osezua Osolase nigériai árvákat csábított Angliába, egy jobb élet ígéretével. A fiatalok megérkezésekor azonban a férfi megerőszakolta és arra kényszerítette őket, hogy másoknak is különböző szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak. A szexrabszolgasorba taszított fiatalokat woodoo szertartásokba is bevonta és azzal fenyegette őket, hogy ha megszöknek, meghalnak; vagy soha nem lehet majd gyerekük.

A biznisz jól ment, milliós üzletet kovácsolt össze az árvákból Osezua, mígnem a rendőrség végül elkapta a férfit, aki mint később kiderült, HIV fertőzött. A bíróság ezt súlyosbító körülményként rótta fel a férfinak, és végül öt rendbeli szexuális célú emberkereskedelem, egy rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli gyermekkel folytatott szexuális tevékenység miatt 20 fegyházra ítélt.

Osezua a külvilág szeme elől gondosan elrejtőzött, utcaseprőként vállalt munkát és egy átlagos, teraszos házat bérelt Gravesendben, Kentben. A felszín alatt viszont brutális volt, az egyik lány beszámolója szerint – aki rettegett attól, hogy a férfi beváltja ígéretét és egy másik országba küldi, ahol egy rituálé keretében emberáldozatként megölik – egy alkalommal borotvával megvágta a csípőjét, majd a sebbe valamilyen fekete port szórt.

A nyomozás végén 14 hónap leforgása alatt, összesen 28 áldozatról számoltak be a rendőri jelentések, ami közel 1,5 millió fontnyi (kb. 530 millió forint) bevételt hozott Osezua konyhájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!