Nagyvilág

2012.11.18. 18:58

Verdi és Wagner nyitotta meg a velencei operaidényt

Róma, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - Kettős bemutatóval nyitotta meg évadját a La Fenice velencei operaház, amelyben pénteken Verdi, vasárnap Wagner darabja csendült fel.

Róma, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - Kettős bemutatóval nyitotta meg évadját a La Fenice velencei operaház, amelyben pénteken Verdi, vasárnap Wagner darabja csendült fel.Pénteken Giuseppe Verdi Otello című operáját tűzték műsorra, vasárnap pedig Richard Wagner Trisztán és Izoldáját. Mindkét művet Csung Mjung Vun dél-koreai karmester vezényelte.

"A 19. századi opera két titánja csendült fel a La Fenicében" - írta az olasz sajtó.

November végéig a két opera váltja egymást a velencei színházban. A lapok beszámolója szerint a Verdi-Wagner kettősre az olasz és a német zeneszerző születésének 200. évfordulója miatt esett a választás. Az Otello témájával kötődik Velence városához, Wagner pedig itt hunyt el.

A La Fenice kiállítást is szentel a Trisztán és Izolda 1909-2012 között Velencében rendezett előadásainak.

Az ezer férőhelyes Gran Teatro La Fenice 1792-ben épült. 1996-ban leégett, 2003-ban nyitották újra. A színház a következő három évre kétmillió euró finanszírozást szerzett az igazgatótanácsában is résztvevő pénzintézettől.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!