Nagyvilág

2013.01.16. 15:49

Dagesztánban agyonlőttek egy főbírót

A dagesztáni Mahacskalában kedd este ismeretlenek kivégezték a köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnökségi tagját – adta hírül szerdán az ukrán Korreszpondent hírportálja.

A dagesztáni Mahacskalában kedd este ismeretlenek kivégezték a köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnökségi tagját – adta hírül szerdán az ukrán Korreszpondent hírportálja. Oroszország – Mahomed Mahomedovot nagy valószínűséggel pisztolyból leadott lövésekkel lőtték agyon. A bíró a dagesztáni Legfelsőbb Bíróság tagjaként elsősorban a súlyos, illetve különösen súlyos büntetőperekben ítélkezett. Az észak-kaukázusi köztársaság alvilágának és iszlamista fegyveres csoportjainak tagjai körében egyaránt közellenségként tartották nyilván. Mahomedov legutóbb decemberben ítélt nyolctól tíz évig terjedő szigorított börtönbüntetésre három vádlottat, akiket illegális fegyveres csoportban való részvételért talált bűnösnek.

A főbíró meggyilkolásának ügyében nyomozást indult. Egyéb részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!