Nagyvilág

2013.01.07. 11:44

Mars kolónia, csak vegáknak

Az évek során multimilliomossá váló PayPal alapító, Elon Musk drámai bejelentést tett a közelmúltban: tízezrek számára akar űrállomást építeni a Marson. Viszont csak vegákat fogadna be.

Az évek során multimilliomossá váló PayPal alapító, Elon Musk drámai bejelentést tett a közelmúltban: tízezrek számára akar űrállomást építeni a Marson. Viszont csak vegákat fogadna be. Egy 80 000 főre szabott, teljesen önfenntartó városkát akar építeni a vörös bolygón Elon Musk, ahová csak vegetáriánusok költözhetnének. A 41 éves Musk közel tíz éve dédelgeti nagyszabású terveit, amit most tárt a nyilvánosság elé. – Akkoriban még nevetségesnek tűnt a dolog, hisz nem voltak rakéták, nem volt megfelelő infrastruktúra és csak a NASA volt az egyetlen játékos a csapatban – nyilatkozta.

– De az én és más, a privát szektorban tevékenykedő társam munkájának köszönhetően a tervek egyre közelebb kerültek a megvalósításhoz. A Marson elindíthatunk egy önfenntartó társadalmat, ami igazán naggyá nőheti ki magát – mondta a Los Angelesben élő tervező.

Elon Musk egy dél-afrikai szuperagy, akinek a nevéhez olyan dolgok fűződnek, mint például a SpaceX, a Tesla Motors és a PayPal, vagy a NASA számára készített Falcon 9-es rakéta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!