Nagyvilág

2013.08.30. 18:28

Képviseletet nyit Brüsszelben a magyargyűlölő ukrán párt

Ukrajna - Oleg Tyahnyibok pártvezér szerint az ukrán nacionalistákat rosszul ítélik meg Európában – írja a Szevodnya internetes kiadása.

Ukrajna - Oleg Tyahnyibok pártvezér szerint az ukrán nacionalistákat rosszul ítélik meg Európában – írja a Szevodnya internetes kiadása.

A Szvoboda Országos Egyesülés képviseletet szeretne nyitni az Európai Unió székhelyén – jelentette be Oleg Tyahnyibok a Stefan Füle biztossal folytatott megbeszélését követően. A brüsszeli iroda létrehozását azért tartja fontosnak az ukrán nacionalista vezér, mert szerinte a Szvobodával kapcsolatos információkat gyakran elferdítve értelmezik Európában.

A párt képviseletének az lesz az elsődleges funkciója, hogy teljes részletességgel és hitelességgel tájékoztassa az Unió közvéleményét a párt céljairól és tevékenységéről. Tyahnyibok leszögezte, hogy a Szvoboda OE parlamenti frakciója minden olyan törvénytervezetet támogat, amelyek Ukrajnát közelebb viszik Európához.

Az újnáci jegyeket sem nélkülöző Szvoboda párt az elmúlt években elsősorban a magyar vonatkozású emlékművek és emlékhelyek meggyalázása, a kárpátaljai magyarság önszerveződésének teljes körű gáncsolása, illetve a tüntetéseiken megnyilvánuló magyarellenes kirohanások és gyalázkodások révén lett hírhedt a helyi és a világ magyarságának körében.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!