Nagyvilág

2014.06.06. 17:15

Videó: Kidobták az orosz tévéseket az ukrán Parlamentből

Ukrajna - Kémeknek nevezte és saját kezűleg ebrudalta ki a Legfelső Tanács épületéből az egyik oroszországi híradóműsor forgatócsoportját Oleg Ljasko, az ukrán Radikális párt elnöke.

Ukrajna - Kémeknek nevezte és saját kezűleg ebrudalta ki a Legfelső Tanács épületéből az egyik oroszországi híradóműsor forgatócsoportját Oleg Ljasko, az ukrán Radikális párt elnöke.

– Kifelé a Parlamentből! Mit keresnek itt ezek a külföldi kémek? Maguknak nincs semmilyen erkölcsi joguk arra, hogy belépjenek az ukrán Parlamentbe, árulók! – ordította le az orosz tévések fejét a botrányairól és heves kezéről ismert politikus, aki Julija Timosenkó után a harmadik helyen végzett a legutóbbi ukrán elnökválasztáson..

 

Azt nem tudni, hogy mi hozhatta ki a sodrából Oleg Ljaskót – talán egy túl provokatív kérdés –, de előbb darabokra tépte az orosz híradós stáb akkreditációját, majd alkalmi közönségének szórványos tapsa kíséretében saját kezűleg toloncolta ki őket a törvényhozás épületéből. A közelben álló sajtósok egyikének sem állt esze ágában sem, hogy gátat vessen a harcias honatya törvénytelen eljárásának.

A radikális politikus amúgy sem a kedvessége miatt népszerű újságírói körökben, hanem azért, mert mindig történik valami izgalmas a jelenlétében. Mindenekelőtt arról híres, hogy az elmúlt években ő kezdeményezte a parlamenti ülésteremben kitört dulakodások java részét. De az is köztudomású, hogy a kelet-ukrajnai fegyveres válság kitörése óta, az ukrán honatyák közül egyedüliként, előszeretettel tölti minden „szabadidejét” a konfliktusövezetben, ahol a saját maga szervezte partizánosztag élén ritkítja a Moszkva-barát fegyveres szakadárok sorait.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!