Nagyvilág

2014.08.11. 08:32

Élő horogkereszttel villogtak a Krímen

Hatalmas horogkeresztet formázó koreográfiával demonstrálták az orosz nemzet felsőbbrendűségét az Éjjeli Farkasok tagjai a szevasztopoli motoros fesztivál megnyitóján.

Hatalmas horogkeresztet formázó koreográfiával demonstrálták az orosz nemzet felsőbbrendűségét az Éjjeli Farkasok tagjai a szevasztopoli motoros fesztivál megnyitóján.A szombatra virradó éjjeli grandiózus Bike Show-t Oroszország szinte valamennyi központi tévécsatornája élőben közvetítette. Az esemény fénypontja a legpatinásabb orosz motoros banda, a még 1989-ben, a szovjet érában hivatalosan bejegyzett Éjjeli Farkasok akrobataelemekkel átszőtt, cirkuszi mutatványnak beillő produkciókkal tarkított előadása volt. Ennek egyik eleme volt az élőképes táncbemutató, amikor harminckét, koromfekete ruhát és maszkot viselő motoros, fáklyákkal a kézben hatalmas horogkeresztet alkotva ropta a dübörgő dobszóra.

Az Éjjeli Farkasok elnökéről, a Hirurg (Sebész) becenévre hallgató Alekszandr Zaldosztanovról közismert, hogy régóta kebelbarátja Vlagyimir Putyinnak, és az Oroszországi Motoros Szövetség elnökeként az orosz elnök oldalán aktív résztvevője a számottevő állami rendezvényeknek. Tavaly az ifjúság hazafias nevelése terén végzett odaadó munkájáért megkapta az orosz Becsületrendet.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!