Nagyvilág

2015.05.11. 15:17

Videó: Nyilvános kivégzést tartottak az egyik videójátékban

Az elítéltet előbb gatyára vetkőztették, majd leugratták a mélybe. Kitörölték a karaktert, az összes accountot, teljes megsemmisítés.

Az elítéltet előbb gatyára vetkőztették, majd leugratták a mélybe. Kitörölték a karaktert, az összes accountot, teljes megsemmisítés. Miután több bejelentés érkezett, hogy az egyik játékos többször is hackeléssel jutott előnyhöz a Guild Wars 2 nevű játékban, a fejlesztők (ArenaNet) a nyilvános megalázás és kivégzés mellett döntöttek, hogy példát statuáljanak. Az elítéltet alsónadrágra vetkőztették, majd öngyilkosságot követtek el vele. A hacker összes fiókját kitörölték a szerverről. Eddig egyetlen játékfejlesztő sem alkalmazott ilyen brutális módszert, minden bizonnyal elrettentő példa lesz a többiek számára.

A Darkside nevű felhasználó ellen az volt a vád, hogy többször is teleportálta magát a játékon belül, megérkezve hatalmas pusztítást végzett, majd angolosan távozott a bosszú elől. Hiába próbáltak a játékosok csoportokba tömörülni, így sem tudták megállítani a csaló hackert. Sok játékosnak már annyira elege lett a szabálytalan gyilkolászásból, hogy elhagyták a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!