Nagyvilág

2015.06.14. 14:08

Hamarosan magasröptű beszélgetést tudunk folytatni a gumibabával

Jó hírünk van azok számára, akik csak azért nem vettek eddig guminőt, mert zavarta őket, hogy nem tudnak vele irodalomról, politikáról vagy festészetről beszélgetni.

Jó hírünk van azok számára, akik csak azért nem vettek eddig guminőt, mert zavarta őket, hogy nem tudnak vele irodalomról, politikáról vagy festészetről beszélgetni. Kutatók rájöttek, hogy a beszélgetés nagyon sokat dob a szexuális élményen. Ha valaki erre vágyott, akkor ezen igényét egy guminő nem tudta kielégíteni, valódi barátnőt kellett találnia. EDDIG.

Matt McMullen feltalálta az intelligens, beszélő guminőt, a RealDoll-t, ami teljes kielégülést kínál a testnek és az agynak egyaránt. A babák telesen élethűek, szilikonból készülnek, viszont pénztárcánkra nincsenek jótékony hatással. A legolcsóbb modell 1,3 millió forint, a legdrágább ennek a duplája. A mesterséges intelligenciánknak köszönhetően a baba folyamatosan tanul, kitalálja milyen témákat szeretünk és feltehetőleg azt is, mikor kell csendben maradni és a tárgyra térni.

McMullen saját maga mutatta be a baba képességeit nem éppen egyszerű kérdéssel: "Miről álmodozol?". A baba rávágta, hogy "arról álmodom, hogy valódi ember legyek, hogy igazi testem legyen. Arról álmodom, hogy egyszer megfejtsem a szerelem értelmét. Remélem, én leszek a világ első szex-robotja." A  válasz tökéletes, még egy Nobel-díj is összejöhet ha így folytatja.

sex with robot

Sajnos a fejlesztés még nagyon az elején tart. A feltaláló szerint 2 éven belül lehet majd egy beszélő fejet kapni nagyjából 10,000 dollárét. Aztán szépen lassan hozzáépítik a testet és a tömeggyártásnak köszönhetően az ár is elfogadhatóbb szintre csökken. Még az sem kizárt, hogy sok felhasználó szerelemes lesz a robotjába. A problémák majd akkor kezdődnek, ha össze akarnak házasodni és gyereket szeretnének, mert erre sem a társadalom, sem a jog nincs felkészülve (az egyházról nem is beszélve). Ami megdöbbentő, hogy egy kérdőíves kutatás eredménye szerint minden ötödik ember szexelne robottal. Ha ez tényleg igaz, akkor ezzel a termékkel bankot fognak robbantani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!