Nagyvilág

2015.09.09. 10:27

Csak idő kérdése volt, hogy mikor zuhan le valaki erről a szikláról

Mindenki tudta, hogy előbb utóbb ez bekövetkezik. Egy ausztrál lány a mélybe zuhant, amint éppen a híres norvégiai sziklán próbálták lefotózni.

Mindenki tudta, hogy előbb utóbb ez bekövetkezik. Egy ausztrál lány a mélybe zuhant, amint éppen a híres norvégiai sziklán próbálták lefotózni. Kristi Kafcaloudis, a Melbourne-ből származó 24 éves diáklány a Norvégiában található híres sziklán szeretett volna magáról egy fotót készíttetni. Az interneten több ilyen is található és a kép elkészítése felér egy brutális bátorságpróbával is, hiszen a szikla a tó fölött 700 méterrel található és mindenféle biztosítás nélkül másznak ki a szélére. Egyesek csak állnak, míg mások a lábukat is lelógatják a mélybe.

A lány és két barátja hosszú túrázás után elérte a Ringedalsvatnet tó fölötti sziklát, ami valóban ideális fotózási helyszín. Amint a lány kimászott a szélére, majd bekövetkezett a tragédia, megcsúszott és a mélybe zuhant. A barátai megpróbáltak segítséget kérni, de a hely tetején csak nagyon korlátozottan van térerő. A holttestét végül több órás keresés után, egy nappal később találta meg a mentőcsoport.

Eddig ilyen fotók készültek a sziklán, senkinek sem javasoljuk, hogy utánozza.

Tourists flock to the difficult trek hoping to capture the breathtaking scenery and sheer cliff edge

It s understood Ms Kafcaloudis slipped from Trolltunga, which is 700 metre high, as she was preparing to pose for a photo with classmates from the university (file photo)

The rock has  become a huge favourite for travellers around the world , according to a local tour guide

Trolltunga or  troll s tongue  is a rock formation that juts out about 700m above Lake Ringedalsvatnet

A local tour guide said he was  waiting for something like this to happen,  days after Ms Kafcaloudis tragically slipped and fell 200 to 300 metres to the ground

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!