Nagyvilág

2016.01.26. 16:48

Bélférgektől fulladt meg egy kislány Kárpátalján

Ukrajna - Egy hétéves gyerek tüdejében annyira elszaporodtak az orsóféreg-lárvák, hogy a nyílt utcán megfulladt.

Ukrajna - Egy hétéves gyerek tüdejében annyira elszaporodtak az orsóféreg-lárvák, hogy a nyílt utcán megfulladt.

A kárpátaljai Poroskovóban (Poroskő) lakó kislány az otthonukhoz közeli dombra indult szánkózni, ám nem tért haza. Élettelen testére a bátyja bukkant rá a szánkója mellett, nem messze a házuk kapujától. A helyszínre kiérkező mentősök hiába küzdöttek az életéért, a kislány rövidesen meghalt.

Az orvosok kezdetben balesetre gyanakodtak, de a boncolás során nem találtak olyan sérüléseket, ami a halálához vezethetett. Csak a tüdeje feltárásakor derült ki, hogy a annyira elszaporodtak benne az orsóféreg lárvái, hogy elzárták a légutakat. A Mukachevo.net úgy tudja, hogy a kislány rendezett körülmények között lakott. Ám a családja közismert volt arról, hogy nem sokat törődtek a higiéniával.

Az orsóféreg petéiből kikelő lárvák a bélfalon keresztül a keringésbe jutnak, majd rendszerint a tüdőbe vándorolnak (de a májba, sőt a szívbe is eljuthatnak). A kifejlett lárvák a szájüregen keresztül kerülnek vissza a tápcsatornába, ahol befejeződik a kifejlődésük.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!