Nagyvilág

2016.05.05. 15:28

Van ok a pánikra? Medvék tűntek fel a Tisza partján

Ukrajna - Medvenyomokat talált egy horgász a Nagyszőlős közelében kanyargó Tisza agyagos fövenyén.

Ukrajna - Medvenyomokat talált egy horgász a Nagyszőlős közelében kanyargó Tisza agyagos fövenyén.

A nyomokról készült fotókat a férfi feltöltötte a netre, illetve a helyi lap is közölte azzal, hogy szakértők jelentkezését várják a lábnyomok eredetének megállapítására.

A közeli erdészet vadőrei a helyszínen megvizsgálva a nem mindennapi leletet közölték, hogy a nyomok valóban medvétől erednek. Sőt, nem is egytől, hanem egy nősténytől és egy bocstól. A környéket átfésülve megállapították, hogy az állatok távoztak a helyszínről. Feltehetőleg folytatták az útjukat a hegyek közé. Azt viszont nem lehet tudni, hogy hogyan kerülhettek az ugocsai város tőszomszédságában lévő Tisza-partra.

A vadőrök a lakosság megnyugtatására elmondták, hogy nincs ok a pánikra. A medvepáros gyaníthatóan már messze jár, az erdő mélyén, ahol bőségesebb táplálékot talál, mint a kietlen folyóparton. Arra mindenesetre régen volt példa, hogy a Kárpátokban honos barnamedvék ilyen közel merészkedjenek az ember által sűrűn lakott területhez a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!