Nagyvilág

2016.12.12. 13:49

Migránsok alatt szakadt be a jég a magyar-ukrán határon

Két vietnami menekült fulladt kis híján a magyar-ukrán határt képező csatorna jeges vizébe, miközben az ukrán határőrök elől menekültek.

Két vietnami menekült fulladt kis híján a magyar-ukrán határt képező csatorna jeges vizébe, miközben az ukrán határőrök elől menekültek.

Két vietnami nő alatt akkor szakadt be a Csaronda csatornát borító jégpáncél, amikor az őket üldöző ukrán határvadászok elől próbáltak kereket oldani. Menekülés közben beszakadt alattuk a jég, és fuldokolni kezdtek. Egy ukrán katona sietett a megmentésükre, akinek sikerült kihúznia őket a magyar oldalra. A halál torkából szabadult menekülteket az időközben a helyszínre kiérkező magyar határrendészek részesítették elsősegélyben, és helyezték biztonságba.

Az ukrán határvédelmi szervek vasárnap este kaptak értesítést arról, hogy egy hatfős csoport tart a zöldhatár felé. Röviddel később magyar kollégáik közölték, hogy négy indiai határsértőt tartóztattak fel a szóban forgó határszakaszon.

A helyszínre érkező ukrán határőröknek sikerült felderíteniük a hiányzó két személyt, akik azonban futásnak eredtek, és a befagyott csatornán keresztül próbáltak átjutni Magyarországra, amikor a jég beszakadt alattuk. Mindketten azt mondták, hogy Vietnamból érkeztek – közölte a mukachevo.net.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!