Nagyvilág

2017.02.20. 18:15

Videó: Gengszterfilmbe illő jelenetetet vett fel a kamera - Lelőtte támadóit egy moldovai autószerviz vezetője

Moldova - Egy támadót agyonlőtt, további hármat megsebesített egy autószerelő-műhely és alkatrészbolt igazgatója Chisinăuban (Kisinyovban). A rendőrség vizsgálja a fegyverhasználat jogosságát.

Moldova - Egy támadót agyonlőtt, további hármat megsebesített egy autószerelő-műhely és alkatrészbolt igazgatója Chisinăuban (Kisinyovban). A rendőrség vizsgálja a fegyverhasználat jogosságát.

Amerikai gengszterfilmbe illő jeleneteket rögzítettek a moldovai főváros külvárosában üzemelő autószerviz ipari kamerái. Az eset még pénteken történt, de csak ma hozták nyilvánosságra a felvételeket.

Az esti órákban közel két tucatnyi fiatalból álló banda hatolt be a vállalat területére. Az alkatrészeket forgalmazó üzlethelységbe lépve bántalmazni kezdték a személyzet tagjait, törtek-zúztak és fosztogattak.

A szerviz igazgatója a bolt emeleti irodájában barikádozta el magát, miközben értesítette a rendőrséget. A támadók azonban oda is betörtek, és nyilván a széf tartalmát akarták megkaparintani. A tulajdonos azonban elővette engedéllyel tartott pisztolyát, és tüzet nyitott rájuk.

A nyomozás adatai szerint hét lövést adott le. A banda a lövések hallatán kereket oldott. Egyikük, egy 35 éves férfi holtan maradt a helyszínen. Mire a rendőrség kiérkezett, már lezajlottak az események. Az éjszaka folyamán azonban őrizetbe vettek három gyanúsítottat, akik lőtt sérülésekkel fordultak orvosi segítségért a város kórházaiban.

Igor Popa, a chisinăui ügyészség vezetője a sajtónak elmondta, hogy az történtek kapcsán egyrészt emberölés, másrészt csoportosan elkövetett garázdaság címén indítottak vizsgálatot. Az ügyész szerint elképzelhető, hogy az autószerviz igazgatója részéről fennáll a jogos önvédelem tényállása, azonban ezt a nyomozásnak kell tisztáznia – adta hírül a RIANovosztyi.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!