Nagyvilág

2017.03.03. 18:06

Borzalom! Halálra kínozta betegeit az ukrán főorvosnő

Ukrajna - Gyanús halálesetek miatt letartóztatták a Szumi megyei pszichiátriai kórház főorvosát, akiről feltételezik, hogy halálra kínozta vagy kínoztatta a pácienseit.

Ukrajna - Gyanús halálesetek miatt letartóztatták a Szumi megyei pszichiátriai kórház főorvosát, akiről feltételezik, hogy halálra kínozta vagy kínoztatta a pácienseit.

A doktornőt azt követően gyanúsították meg, hogy a helyi ügyészség elrendelte öt beteg holttestének exhumálását, akik 2016 novembere és 2017 januárja között gyanús körülmények között haltak meg. Kiderült, hogy 34 és 69 év közötti életkorba tartozó páciensek elhalálozásának okát meghamisították.

A halotti igazolásuk alapján az elmegyógyintézeti kezelésnek magukat önként alávető betegek szívelégtelenség miatt haltak meg. Kihantolásukat követően azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem is végeztek rajtuk boncolást.

A most elvégzett törvényszéki kórbonctani vizsgálat azt igazolta, hogy valamennyien kezeletlen akut, gennyes tüdőgyulladás következtében hunytak el. Betegségüket az okozta, hogy huzamos ideig rendkívül hideg, fűtetlen helyiségben tartották őket bezárva.

Ráadásul időközben egy hatodik holttest is előkerült. Az ő halálát a dokumentumok szerint ismeretlen mérgezés okozta, miközben az orvosszakértők azt találták, hogy az összes bordája össze volt törve, a koponyája bezúzva, és halálának oka koponyaűri vérzés volt. Valamennyi sérülését napokkal az elhunyta előtt szenvedte el.

A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte a kórház főorvosát. A nyomozást kiterjesztették az orvosnő ismeretségi körére és kollégáira is, akik közreműködhettek a halált okozó embertelen kínzásokban, illetve az áldozatok halálának eltusolásában. Továbbá az indíték sem ismeretes egyelőre, ezért a történtekről egyéb részleteket egyelőre nem közölnek – adta hírül az UNIAN.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!