Nagyvilág

2017.04.25. 14:01

Eurovízió-2017: Támadás esetén visítva menekülj!

Ukrajna - Utcai támadás esetén ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni – olvasható többek között azon a szórólapon, amelyen a Kijevbe érkező turistákat figyelmeztetik a várható veszélyekre.

Ukrajna - Utcai támadás esetén ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni – olvasható többek között azon a szórólapon, amelyen a Kijevbe érkező turistákat figyelmeztetik a várható veszélyekre.

A május 8. és 13. között Kijevben megrendezendő 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra érkező külföldi vendégek többnyelvű szórólapokon kapnak majd instrukciókat a közrenddel kapcsolatos tudnivalók tekintetében. Az esemény lebonyolításával foglalkozó intézmények mintegy 20 ezer turistára számítanak.

A külügyminisztérium, a szociálpolitikai tárca, az EBESZ, a nemzeti rendőrség és a határőrség által összeállított brosúra az ukrán fővárosban előforduló csaknem valamennyi élethelyzetre tartalmaz tanácsokat.

Felhívják a figyelmet többek között arra, hogy az éjjeli órákban lehetőleg kerüljék a néptelen, rosszul megvilágított helyeket. Poggyászukat, értékeiket ne bízzák idegenekre. Csakis hivatalos szálláshelyeken éjszakázzanak, és a jelzés nélküli taxik szolgáltatásait se vegyék igénybe.

A szórólap emlékeztet továbbá arra, hogy Ukrajnában a prostitúció és a szerencsejáték szigorúan tiltott. Szükség esetén a rendőrök motozást foganatosíthatnak, mely során erőszakot is alkalmazhatnak. Mindamellett a turistának a rendőri intézkedés során jogában áll hallgatni.

A jó tanácsok között szerepel, hogy a Kijevbe érkező vendégek lehetőleg kerüljék az utcákon tömörülő, agresszívan viselkedő csoportosulásokat. Amennyiben bármilyen támadás érné őket, ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni.

A közbiztonság fokozása érdekében a már meglévők mellé a hatóságok 7 ezer új térfigyelő kamerát helyeztek ki. A városkép javítása érdekében pedig az összes hajléktalant begyűjtik, és a főváros határain kívül helyezik el őket. Hogy hol, arról még a rendőrségnek sincsenek egyelőre információi – írja a RIANovosztyi.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!