Nagyvilág

2018.03.10. 14:11

Videó: Limuzint varázsoltak az öreg Ladából

Ukrajna - Egy ukrajnai testvérpár az élete célját valósította meg azzal, hogy a rozsdamarta Zsiguliból egy menő limuzint faragjanak.

Ukrajna - Egy ukrajnai testvérpár az élete célját valósította meg azzal, hogy a rozsdamarta Zsiguliból egy menő limuzint faragjanak.

Ahelyett, hogy a 35 éves kocka Ladát holmi roncsderbiken vetették be, a Hmelnickij megyében élő testvérek úgy döntöttek, hogy új életet lehelnek az öreg járgányba. Kezük munkája nyomán mostanában egy hét méter hosszú, narancssárga Zsiguli látványán álmélkodhatnak a járókelők Sepetovka utcáin.

A szokatlan limuzin összeállításán 3 évig fáradozott az egyik autószalonban lakatosként dolgozó ezermester testvérpár. A karosszériához egy 01-es Ladát használtak fel, a motor egy Nivát hajtott egykor, az alvázat egy terepjáró szolgáltatta, míg a hátsó ülések BMW-ből származnak.

A kocsi belső kialakítása tartalmazza egy hagyományos limuzin csaknem minden kényelmi felszerelését, az átlátszó tetőablaktól, a bárpulton át a valódi bőrborításig. A gazdái által büszkén roma-limuzinnak becézett jármű megépítése 6000 dollárba került – adta hírül az UNIAN.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!