psg-bayern münchen

2021.04.14. 12:00

Pochettino: a játékosok megérdemelték ezt a sikert

Csapata harci szellemét dicsérte Mauricio Pochettino azok után, hogy a Paris Saint-Germain kedden kiejtette a címvédő Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligájából.

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) and Paris Saint-Germain's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (C) celebrate after winning the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Bayern Munich next to Bayern Munich's German forward Thomas Mueller (R) at the Parc des Princes stadium in Paris, on April 13, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

„Végig rendkívül koncentráltak voltunk, kemény mérkőzésen vagyunk túl.

Nagyon boldog vagyok, mert a játékosok megérdemelték ezt a sikert. Fantasztikus érzés bejutni az elődöntőbe”

- fogalmazott a lefújás után Pochettino.

Az argentin edző, aki 2019-ben a Tottenhamet a sorozat fináléjáig vezette, hozzátette, annak ellenére sem tartja csapatát favoritnak a végső sikerre, hogy a Bayern előtt az FC Barcelonát búcsúztatták.

„Mind a négy elődöntős együttesnek egyforma esélye lesz megnyerni a trófeát”

- mondta Pochettino, aki január eleje óta irányítja a tavaly finalista párizsi csapatot.

A találkozón rengeteg lehetőséget kihagyott Neymar. A brazil támadó kiemelte, csapatként küzdöttek, legyőzték Európa legjobbját, amivel bizonyították, mennyire versenyképesek és összetartók.

A túloldalon a tréner Hansi Flick sajnálatát fejezte ki, mert szerinte a jobb csapat búcsúzott.

„Mindkét találkozón mi voltunk a jobbak, de nem volt szerencsénk.

Hiányzott néhány játékosunk, de ez van, el kell fogadnunk ezt a helyzetet” – utalt többek között Robert Lewandowski és Leon Goretzka sérülésére.

A csatár Thomas Müller hozzátette, szívüket-lelküket kitették a pályára kedden, azonban ez is kevésnek bizonyult.

„Csalódottak vagyunk, mert csak egy gólt tudtunk szerezni, ez pedig kevés volt. A meccs elején nem igazán tudtunk gólveszélyesek lenni, a párizsiaknak több helyzetük is volt, de a második félidei elhivatottságunk és hozzáállásunk szuper volt” – elemezte az 1-0-s müncheni győzelemmel zárult visszavágót a támadó.

A kapus Manuel Neuer szerint a nagy hibát a 3-2-re elveszített első, németországi mérkőzésen követték el, amikor rengeteg helyzetet elpuskáztak.

A PSG a négy között a Manchester City-Borussia Dortmund párharc továbbjutójával találkozik, az első, angliai mérkőzést a manchesteriek nyerték 2-1-re.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában