Veretlen gyógyszergyáriak

2024.04.14. 19:53

Története során először bajnok a Leverkusen és egy Bundesliga-rekordot is felállított (videó)

A Bayer Leverkusen története során először megnyerte a német labdarúgó-bajnokságot, miután a 29. forduló zárómérkőzésén 5-0-ra legyőzte odahaza a Werder Brement, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén.

MW

Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője ünnepel a Bayer Leverkusen-Werder Bremen mérkőzésen Leverkusenben

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christopher Neundorf

A gyógyszergyáriak, akiknek nyerniük kellett ahhoz, hogy már most ünnepelhessék az aranyérmet, az első félidő után még csak egygólos előnyben voltak, de végül Florian Wirtz mesterhármasának is köszönhetően kiütötték riválisukat.

A leverkuseni szurkolók már a 83. percben esett negyedik gól után sem bírtak magukkal, többszázan a pályára rohantak, a hazai játékosoknak és stábtagoknak kellett „visszakönyörögni” őket a lelátóra. 

Ez nem sikerült, de a pálya körüli ledfal mögé visszavonultak a drukkerek, így le lehetett játszani a maradék néhány percet. Wirtz harmadik, a 90. percben lőtt gólja után aztán már ezt sem sikerült elérni, így a játékvezető inkább lefújta a mérkőzést, mert a biztonságiak nem tudtak rendet teremteni a gyepen.

Az összes sorozatot figyelembe véve a mostani szezonban még veretlen gyógyszergyáriak ezzel megszakították a Bayern München 11 idényen át tartó bajnoki egyeduralmát.

Xabi Alonso együttese vasárnapi győzelmével egy Bundesliga-rekordot is felállított: 

a német élvonal történetében még soha egyetlen csapatnak sem volt 29 meccses veretlenségi sorozata egy idényen belül. Korábban a Bayern (2013/14) és a Borussia Dortmund (2011/12) tudott 28 összecsapáson át veretlen maradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában