Nyíregyháza hírei

2011.01.21. 18:00

MSZP: Erős Európát csak közösen építhetünk!

<p>Nyíregyháza – A társadalmi integráció, a demográfiai kihívások kezelése és a magyar elnökség további prioritásai valóban fontos kérdések. Szükség van ugyanakkor arra is, hogy a nők igényeire különös figyelmet fordítani, mivel mások a nők munkaerő-piaci, adózási, nyugdíj- vagy egészségügyi-rendszerbeli igényei – mondta nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselője.</p>

Az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának tagja szerint a magyar elnökségnek nem szabad letérnie a trió elnökség előző két tagja (Spanyolország és Belgium) által megkezdett útról. Figyelmezetett arra is, hogy ma Európában ideális családban nem lehet gondolkodni. A tervezett magyar alkotmánymódosítás kettős mércéje nem európai uniós irány és nem tükrözi az európai gondolkodást.

– Büszke vagyok arra, hogy Magyarország olyan fontos feladatot láthat el, mint a tanács soros elnöksége. Az MSZP európai parlamenti képviselői is a magyar uniós elnökség sikerében érdekeltek, ennek érdekében készen állunk a partnerségen alapuló együttműködésre. Az EP képviselő kiemelte, hogy az euró stabilitása, és a gazdaság erősítése érdekében évente egyszer egyeztetni kell a tagállomoknak. – Támogatjuk Horvátország uniós csatlakozását és Szerbia belépést is fontosnak tartjuk – mondta Gurmai Zita, aki szerint a sikeres magyar elnökség egyik feltétele, hogy Orbán Viktor megértse, nincs két sapka, a következő fél évben 27 tagállamot képvisel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!