Nyíregyháza hírei

2011.04.21. 17:42

A csodákat látni kell

<p>Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Állatpark és az Aggteleki Nemzeti Park.</p>

Kölcsönös kedvezményeket nyújtva várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark és az Aggteleki Nemzeti Park. Erről csütörtökön írta alá a megállapodást Nyíregyházán a két intézmény vezetője: Gajdos László és Veress Balázs.

– Magyarország és a hozzánk közelebbi tájak természeti illetve épített értékeinek felfedezésére buzdítunk mindenkit, ehhez igyekszünk meghozni a kedvet a közös kezdeményezéssel. Ennek lényege: 10 százalékos kedvezményt kap az a látogató, aki felmutatja az Aggteleki Nemzeti Park jegyét, ahol hasonló engedménnyel várják az állatparki belépővel rendelkező vendégeket – mondta el Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

Folyamatos fejlesztés

Veress Balázs az intézmények közötti együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, remélve, hogy ezzel is sikerül a családokat közös időtöltésre csábítani. Az Aggteleki Nemzeti Park két világörökséggel is büszkélkedhet, az Állatpark látnivalóit pedig már nemzetközi szinten jegyzik. A fejlesztés folyamatos, a legújabb látványosság az „Afrika röpte”, ahol húsvét idején már megtekinthetőek Afrika ragadozó madarai. Az Állatpark tavaly 508 ezer látogatót vonzott.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!