Nyíregyháza hírei

2012.10.26. 11:40

A városvédőknek tetszenek a sóstói tervek

<span style="font-size: small;">Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, több mint kétmilliárd forintot költenek a jövőben Sóstógyógyfürdő fejlesztésére. A fenntartható, komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítő pályázati beruházás keretében többek között megújul a tó körüli sétány, gazdagodik a fürdő gyógyászati palettája és új attrakció születik a Nyíregyházi Állatparkban.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, több mint kétmilliárd forintot költenek a jövőben Sóstógyógyfürdő fejlesztésére. A fenntartható, komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítő pályázati beruházás keretében többek között megújul a tó körüli sétány, gazdagodik a fürdő gyógyászati palettája és új attrakció születik a Nyíregyházi Állatparkban.Az uniós és hazai forrásból, mintegy 2,1 milliárd forintból megvalósuló projektnek hét eleme van. A napokban v@rosvitás levelezőink véleményét közöltük, ezúttal a Nyíregyházi Városvédő Egyesület és az érintett horgászegyesület elnöke mondja el, mit gondolnak a tervekről.

– Több fórumon és egyesületi napon is beszéltünk már az elképzelésekről és a tagok jól fogadták azokat – mondta lapunknak Békési Elemér, a Városvédő Egyesület elnöke. – A pályázat elemei jók, és továbbfejleszthetők, ha elkészülnek, nem akadályozzák majd a későbbiekben megvalósuló elképzeléseket. Mindenképpen javítják majd a Sóstón élők és az odaérkezők komfortérzetét, s növelik az idegenforgalmat. A részletkérdésekben voltak viták, de ez természetes, hiszen olyan terv nincs, ami mindenkinek tetszene – mondta az elnök, s hozzátette: az egyik vitás pont a rekortán építése volt.

Sóstó különlegessége lehet

– Ha a rekortán elkészül, kellemes környezetben futhatnak a sportolni vágyók, és az ízületeiket is kímélik, ellentétben a salakpályával, szerintünk ez Sóstó egyik különlegessége lehet. Örülünk annak, hogy a projekt elemei éppen azokat a részeket fejlesztik, melyeket mi is régóta szorgalmaztunk: az Állatparkot, a Múzeumfalut, Sóstó központi terét és az élményfürdőt. Felmerültek új javaslatok is: az egyik ilyen az volt, hogy legyen zöldség- és gyümölcspiac, aminek különösen az idegenforgalmi szezonban lenne nagy jelentősége. Ismét felmerült, hogy nagy szükség lenne egy szállodára, többen pedig a pályázatban szereplő pálinkaház jogosultsága, illetve helye kapcsán tettek fel kérdéseket. Összességében tehát pozitív volt a vélemény a fejlesztési elemekről: úgy gondoljuk, ezek nagyban hozzájárulnak majd Sóstó fejlődéséhez, vonzóak a turisták, és a nyíregyháziak számára egyaránt – foglalta össze az egyesület véleményét Békési Elemér. Dr. Isaák László, a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Horgászegyesület elnöke azt mondta, a sóstói fejlesztési irányairól folyamatos kaptak és kapnak tájékoztatást, a szóban forgó pályázat részleteit is ismerik.

– A Blaha Lujza sétányon eddig is nagy volt a forgalom: a biciklisek és a gyalogosok korábban is szerették ezt a városrészt és minden bizonnyal a tervek megvalósulása után ez még inkább így lesz. Ám ez bennünket, horgászokat nem fog zavarni, és annak is örülünk, hogy nagyobb hely jut majd a sétálóknak, sportolóknak – mondta az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!