Nyíregyháza hírei

2012.10.26. 10:54

Jobbik: Sem a magyar föld, sem a haza nem eladó

Nyíregyháza - A készülő földtörvénnyel kapcsolatban tartott péntek délután sajtótájékoztatót a Jobbik megyei szervezete: Dr. Apáti István szerint hazaárulás az, hogy ha elkótyavetyéljük földjeinket és a föld alatt lévő vízkészletünket. Szerinte ebben a tekintetben a Fidesz és az MSZP ugyanúgy hibás, ahogy fogalmazott: egyik kutya, másik eb.

Nyíregyháza - A készülő földtörvénnyel kapcsolatban tartott péntek délután sajtótájékoztatót a Jobbik megyei szervezete: Dr. Apáti István szerint hazaárulás az, hogy ha elkótyavetyéljük földjeinket és a föld alatt lévő vízkészletünket. Szerinte ebben a tekintetben a Fidesz és az MSZP ugyanúgy hibás, ahogy fogalmazott: egyik kutya, másik eb.– Nem megoldott a hazai családi gazdálkodók helyzete. Az, ha valaki 1200 hektár földre tesz szert, az nem segíti a magyar gazdák és az őstermelők dolgát. Az országgyűlési képviselő szerint nevetséges, hogy a földtörvény jelen állása szerint három év helybenlakás és egy gazdatanfolyam elvégzése után haszonbérleti szerződést köthet bárki Magyarországon.

– Alaptörvényi szinten kellene megvédeni a magyar földet, és szükség lenne az uniós csatlakozási szerződésünk újratárgyalására is. Ha ez elmarad, azzal nem politikai, hanem történelmi bűnt követ el a kormány. Pártunk szerint külföldi semmiféle feltétellel sem szerezhet földet Magyarországon – közölte Apáti István, aki hozzátette: ha a földtörvény a mostani formájában életbe lép, akkor a Jobbik bővíteni fogja eszközrendszerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!