Nyíregyháza hírei

2012.10.25. 08:17

Október 23-ára emlékeztek a Jósa András Múzeumban

Nyíregyháza - Közel 300 diák érkezett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolából, hogy részt vehessen a Jósa András Múzeumban szervezett október 23-ai megemlékezésen.

Nyíregyháza - Közel 300 diák érkezett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolából, hogy részt vehessen a Jósa András Múzeumban szervezett október 23-ai megemlékezésen.Az október 17-én megtartott rendezvényen a tanulókat Dr. Dámné Dr. Rácz Magdolna irodalomtörténész köszöntötte Váci Mihálytól vett idézetekkel. Ezt követően a szervezők változatos és érdekes programokkal kedveskedtek a gyerekeknek reggel 9 és 12 óra között, akik nemzeti színű szélcsengő készítésben, rajzolásban, illetve kézműves foglalkozásokban egyaránt részt vehettek.

A programok végén a diákok az elkészített tárgyakat, rajzokat szuvenírként hazavihették magukkal. Összefoglalva elmondható, hogy egy igen színvonalas rendezvény valósult meg a Jósa András Múzeumban, méltó módon megemlékezve az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.

Holmár Zoltán múzeumpedagógus

Jósa András Múzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!