Nyíregyháza hírei

2013.01.09. 14:19

Időkímélő, kényelmes és rugalmas így a parkolás

Nyíregyháza - Egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a parkolás Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a parkolás Nyíregyházán.A megyeszékhelyen már évek óta elérhető a mobilparkolás, amely azoknak ideális, akik nem szeretik a parkolóórához igazítani az életüket, de elkerülhető az aprópénzt számolgatás, és egy mobiltelefonnal is kényelmesen, az autóból intézhető a megállás.

A szolgáltatás januártól tovább bővült a megyeszékhelyen. Az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. SMS parkolójegye lehetővé teszi, hogy az autósok előzetes regisztráció nélkül, a megállást követően azonnal elindítsák a parkolást. Ehhez az autó rendszámát SMS-ben a parkolóautomatán található telefonszámra kell elküldeni, és csak annyi idő után kell fizetni, amennyit valójában parkolással töltöttek, a minimális parkolási időn felül (15 perc) ugyanis bármikor leállítható a parkolás az ugyanarra a számra küldött „STOP” tartalmú SMS segítségével. Minden esetben visszaigazoló SMS jelzi a parkolás elindítását, illetve leállítását.

A parkolási időnek megfelelő összeget a szolgáltatáshoz tartozó tranzakciós díjjal együtt (75 forint) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről vonják le, illetve a havi telefonszámlával fizethető ki. A parkoláshoz nem kell kártyát sem elhelyezni a szélvédőn, a parkolóőrök ugyanis hordozható készülékükön online ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díj megfizetését. Az SMS parkolójegy előnye az is, hogy bármikor, a gépjárműtől távol is meghosszabbítható, szükségtelen újra és újra parkolójegyet vásárolni és elhelyezni a gépkocsiban.

Egy másik, regisztrációhoz kötött szolgáltatás segítségével több autó, akár egy vállalat teljes flottájának parkolása is intézhető egyetlen telefonszámról. Ehhez az ügyfeleknek a www.fizessenmobillal.hu honlapon, illetve a Hősök tere 9. sz. alatti Parkolási ügyfélszolgálaton regisztrálniuk kell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!