Nyíregyháza hírei

2013.01.06. 11:38

Megnyerte a döntőt az Arany csapata

Nyíregyháza - A nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapata megnyerte a „Nagy vagy!” című televíziós szuperprodukciót.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapata megnyerte a „Nagy vagy!” című televíziós szuperprodukciót.

Nyíregyháza. Megnyerte a TV2 által szervezett „Nagy vagy!” című családi-iskolai televíziós sportvetélkedő döntőjét január 6-án a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapata. Ebben a nemes versengésben a magyarországi és a határon túli általános iskolák csapatai mérték össze ügyességüket, tudásukat.

A fantasztikus hangulatú verseny-sorozatnak a kecskeméti élményfürdő adott otthont. A vetélkedőt a TV2 közvetítette vasárnap délelőttönként 14 héten keresztül. Az Arany csapata remekül szerepelt minden fordulóban, vasárnap is jött, látott és győzött.

Kantár Attila, az Arany János Gimnázium és Általános Iskola igazgatója elárulta a csapat sikeres szereplésének receptjét.

– Vegyél néhány nagyon ügyes „aranyos” diákot, néhány sportos szülőt, gyúrd össze őket csapattá egy csapatot felkészítő sportember segítségével és lelkesítsd őket szurkolókkal. Ízesítsd egy csipet hittel, hogy meg tudják csinálni, adj hozzá bátorságot ahhoz, hogy oda merjenek állni a rajtkőhöz és merjenek elindulni a győzelem felé.

Talán a csapatban résztvevő szülők sportmúltja és a diákok versenyzői fegyelmezettségének is köszönhető, hogy csapattagjaink bírták a nehéz, koncentrációt igénylő próbatételeket és energiáikat a feladatokra tudták összpontosítani. Az iskolai szurkolótáborunk (pedagógusok, szülők, nagyszülők, testvérek, barátok, iskolatársak) lelkesedése és biztatása az elődöntőkben, majd a döntőben is példa nélküli volt.

Dr. Szabó Tünde olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó is az Arany szurkolói között volt:

– Amikor megtudtam, hogy részt vesz az Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapata a „Nagy vagy!” sportversenyen, örömmel elvállaltam a vezérszurkoló szerepét. Nem csupán azért, mert a Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként és egykor sikeres sportolóként nagyon fontosnak tartom az egészséges életmód, a testmozgás, a sportolás, a versenyzés örömének megismertetését, hanem azért is, mert az Arany egykor nekem is az iskolám volt. Ezen kívül a keresztfiam, a 4. osztályos Olivér és anyukája, az ikertestvérem is a „nagy” csapat tagjaként részt vett a versenyen. Már a verseny elején megmutatkozott, hogy az Arany 10 fős csapata (2 alsós tanuló: Trizner Olivér, Tóth Gréta, 4 felsős tanuló: Kovács Eszter, Szabó Daniella, Kurucz Henrik, Bánki Levente, 4 szülő: Triznerné Szabó Anita, Kiss Daniella, Szondy György, Barkó Csaba) kiemelkedett ügyességével a mezőnyből. A csapat tagjai minta értékű tanúbizonyságot adtak kitartásukról, gyorsaságukról, összefogásukról, csapatszellemükről.

Büszke vagyok az Arany csapatára, akik iskolájuk és Nyíregyháza jó hírnevét öregbítették – tette hozzá a MÚSZ főtitkára.

Triznerné Szabó Anita szülő, a csapat tagja portálunk érdeklődésére így értékelte a versenyt:

– Leírhatatlan érzés volt, amikor megnyertük a verseny döntőjét. Ez a sportvetélkedő azonban nem csupán az ügyességről és a tudásról szólt. A „Nagy vagy!” sportverseny egy mozgalom. Szól a csapatösszetartásról, az egymásra figyelésről és a fegyelmezettségről. Mi a játék öröméért mentünk, nem görcsöltünk az elődöntők során, sem a döntőben, nem akartunk mindenáron nyerni. Játszottunk - mint egy nagycsalád - méghozzá nagyon ügyesen. Míg más csapatoknál voltak sérülések, mi nagyon vigyáztunk csapattársainkra. Bíztunk egymásban, számíthattunk egymásra és mindig tudtuk a feladatok során, kinek mi a dolga. Az alsós és felsős csapattagok előtt is le a kalappal, hiszen kitartóak és fantasztikusan ügyesek voltak. Ők is megtanulták a versenyen, hogy csak összefogással tudunk eredményt elérni. Megnyertük a verseny fődíját, az arany érmet és az utazást, de a legértékesebb díj, amit nyertünk a versenyen, az életre szóló barátság a csapattagok és a szurkolók között. Ezúton is köszönjük a versenyen és a televízió előtt ülő szurkolók biztatását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!