Nyíregyháza hírei

2013.01.09. 17:05

Sajnos megint patkány van a belvárosban

Nyíregyháza - Korábban már olvasói jelzésre foglalkoztunk a belvárosban található patkányokkal, akkor egy időre eltűntek.

Nyíregyháza - Korábban már olvasói jelzésre foglalkoztunk a belvárosban található patkányokkal, akkor egy időre eltűntek.Később újra előbukkantak, és a szakemberek azt mondták, tudnak róla, szinte folyamatosan irtják őket, de a városban több helyen is van belőlük, így eltart egy ideig, amíg sikerül megszabadulni tőlük.

Egy telefonáló jelezte, hogy ott, ahol tavaly is volt, most egy döglött példány fekszik az úton, lehet, hogy egy autó ütötte el. Egy hölgy az egyik üzletből megnézte, és elmondta, úgy hallották, a sávház pincéjében telelnek a rágcsálók.

Megkerestük a NYÍRVV-t is a problémával, az alábbi választ kaptuk tőlük.

Magánterületen a tulajdonos feladata

A NYÍRVV Nonprofit Kft a rágcsáló mentesítést Nyíregyháza közterületein vállalkozó bevonásával végzi, évi 4 alkalommal lakossági bejelentésektől függetlenül a Nyírségvíz Zrt kezelésében lévő csatornahálózattal összehangoltan, valamint a fokozottan kiemelt területeken.

A lakossági bejelentéseket egész évben folyamatosan fogadjuk, és lehetőleg 24 órán belül intézkedés történik. A bejelentett területeket megfigyeljük és mérőpontokat létesítünk, melyeket visszaellenőrzünk.

A Zrinyi Ilona utcai sávház előtti rész is kiemelt területnek számít. A legutóbbi ellenőrzések alkalmával a sávház előtti közterületen a szakemberek a patkányok jelenlétét nem tapasztalták, és a területről nyár óta lakossági bejelentés sem társaságunkhoz, sem pedig az irtást végző szakemberekhez nem érkezett.

Kérjük, ha közterületen patkány jelenlétét észlelik, jelezzék azt a 06 80 414 414-es ingyenes közérdekű bejelentésekre fenntartott zöldszámon, vagy vegyék fel a kapcsolatot közvetlenül a megbízott szakemberekkel az 548-470-es, illetve 500-644-es telefonszámon. A pontosabb helymeghatározás érdekében visszahívási, elérhetőségi lehetőséggel.

Fontos tudni, hogy, magánterületen a tulajdonos feladata a rágcsálóirtás! A hatályos jogszabályok szerint az adott ingatlan (terület, épület) tulajdonosának, kezelőjének feladata a rágcsálóirtás elvégzése, illetve elvégeztetése.

Sajnos sok a szemetes, elhanyagolt telek, elhagyatott terület, és pince, mely kedvez a rágcsálók elszaporodásának.  Jelentősen csökkenthető lenne a számuk, ha minden tulajdonos gondoskodna saját területének takarításáról és a rágcsálók folyamatos irtásáról.

Amennyiben a lakóközösségeknek rágcsáló irtással kapcsolatos segítségre, tanácsra van szüksége, megbízott szakembereink szívesen segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!