Nyíregyháza hírei

2013.02.15. 13:35

A borbálon adják át az Év embere díjat

Nyíregyháza - Bige László Nyíregyházán otthon érzi magát, nem akar elköltözni, örömmel fordítja a pénzét a város fejlesztésére.

Nyíregyháza - Bige László Nyíregyházán otthon érzi magát, nem akar elköltözni, örömmel fordítja a pénzét a város fejlesztésére.Immár hetedik alkalommal rendezik meg az Év embere díjkiosztó gálát március 2-án Nyíregyházán Egészségügyi Főiskola Zilahy-termében a VII. Nyíregyházi Borbál keretében. Az idén az Év embere a megyében 2012 díjat Bige László, a Bige Holding Cégcsoport tulajdonosa veheti át – tájékoztatta minderről pénteken Nyíregyházán a sajtó képviselőit Máthé Csaba főszervező, a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet vezetője.

Mint elmondta, minden évben olyan személy kapja ezt a címet, aki a politikától függetlenül sokat tett a szűkebb haza gazdasági, kulturális és sport életének népszerűsítéséért, fejlesztéséért. A díjat a már hagyományos borbál részeként adják át, amely jelentős társasági eseménye a nyíregyházi közéletnek. A különleges borok mellett négyfogásos menü várja majd a vendégeket, a vacsorát Krivács András, a Magyar Gasztronómiaia Szövetség elnöke, a baktai Fenyves csárda tulajdonosa állította össze. Magyar Gasztronómiaia Szövetség szólt arról is, hogy miért esett most a döntés Bige László személyére. Bige László a társasági adó, a TAO kedvezményből az utánpótlás sportra adható összeget majdnem a duplájára emelte, így 2012-ben 374 millió forintból 19 szervezetet támogatott. Karitatív tevékenysége is jelentős, hiszen tavaly 60 ezer adag étellel segítette országosan a rászoruló embereket.

A sajtótájékoztatón részt vett az idei díjazott, Bige László is, aki arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi ezt az elismerést. Mint kiemelte, a sportélet támogatásával ő csak azt tette, amire a kormány lehetőséget engedett, s nagyon örül annak, hogy többek között a Szent Imre Katolikus Gimnázium tornacsarnokának megépítésében is részt vehetett. Büszkeség tölti el, ha lakóhelye fejlődhet. Éppen ezért egy műjégpálya megépítését is segítené TAO-ból és önerőből, ha a város adna hozzá területet. Természetesen kitért arra is, hogy honnan van ez a sok pénz.

– Jól működik a cégünk, nyereségesek vagyunk, nincs hitelünk. Amikor Európa válsággal küszködött és a cégek leépítésekben látták a megoldást, mi akkor is bővítettünk, létszámot növeltünk, piacot bővítettünk. Péten most is fejlesztünk saját erőből. Nyíregyházán otthon érzem magam, nem akarok elköltözni, ezért örömmel fordítom a pénzem a város fejlesztésére – tette hozzá Bige László.

 - M. Magyar László - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!