Nyíregyháza hírei

2013.02.13. 11:35

Felfüggesztett börtönt kapott a tanárverő diák

Miskolc, Nyíregyháza - Jogerősen 1 év 8 hónap (három évre felfüggesztett) börtönre ítélte a bíróság azt a 19 éves diáklányt, aki az egyik miskolci szakképző iskolában bántalmazta a tanárát. A lányt mindössze arra kérte a tanárnő, hogy halkítsa le vagy kapcsolja ki a telefonját, ne hallgassa hangosan a zenét a tanítási órán.

Miskolc, Nyíregyháza - Jogerősen 1 év 8 hónap (három évre felfüggesztett) börtönre ítélte a bíróság azt a 19 éves diáklányt, aki az egyik miskolci szakképző iskolában bántalmazta a tanárát. A lányt mindössze arra kérte a tanárnő, hogy halkítsa le vagy kapcsolja ki a telefonját, ne hallgassa hangosan a zenét a tanítási órán. „Válaszul” a lány úgy megverte a pedagógust, hogy az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 19 éves diákkal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság közel két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és elrendelte a lány pártfogói felügyeletét.

Bár a megdöbbentő eset Észak-Magyarországon történt, akár nálunk, egy szabolcsi általános vagy középiskolában is történhetett volna, hiszen a rendőrségi és a sajtóhírekben egyre gyakrabban olvasni diákok között kirobbant, vagy tanár-diák, illetve szülő és pedagógus között tettlegességig fajuló konfliktusokról.

Megyei körképünkben arra kerestük a választ, mennyire gyakori probléma az iskolai agresszió, milyen jogosítványai vannak a pedagógusoknak, mit tehet a diák, illetve a tanár, ha tettlegességig fajul egy vita, és hogyan lehetne megelőzni az ilyen eseteket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!