Nyíregyháza hírei

2013.02.02. 12:01

Utazhatnak a középiskolások

Nyíregyháza - Az idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

Nyíregyháza - Az idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A diákutaztatási programot az idén is pályázati formában hirdetik meg, és arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás csoport, és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében. A Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében. A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaink részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napja, amikor bármely Kárpát-medencei középiskola utazhat egy másik iskolához, azzal a feltétellel, hogy legalább egy határt átlépjenek, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó program, amikor külhoni iskolák utazhatnak Magyarországra. Az elmúlt évben 212 Kárpát-medencei középiskola csaknem 7000 diákja kapcsolódott be a szövetség diákutaztatási programjaiba. További információk a Rákóczi Szövetség honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!