Nyíregyháza hírei

2013.03.07. 16:41

Agrárkamarai reagálás

Nyíregyháza - Több mint tízszeresére nőtt a részvétel a választásokon.

Nyíregyháza - Több mint tízszeresére nőtt a részvétel a választásokon.

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara átmeneti vezetősége nevében visszautasítom Szilágyi Péter vádjait. Az idei megyei agrárkamarai választások egyértelműen sikeresnek ítélhetők meg, hiszen több mint tízszeresére nőtt a szavazók száma. 2008-ban a kamarai tisztújító voksoláson egy tagra egy szavazat jutott: megyénkben 794 választásra jogosult gazdálkodóból 64 fő választotta meg az 56 megyei küldöttet és 10 pótküldöttet – kereste meg szerkesztőségünket Rácz Imre átmeneti elnök, reagálva Szilágyi Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Jobbik-képviselője „Politikai vagy agrárkamarai választások zajlottak a magyar vidéken?” címmel tartott sajtótájékoztatójára. A Jobbik képviselője szerint kevesen járultak az urnákhoz az Új Nemzeti Agrárkamarának a közelmúltban részközgyűlések formájában lebonyolított megyei küldöttválasztásain, melynek oka, hogy a FIDESZ rátelepedett a MAGOSZ-ra, illetve az Agrárkamarára.

Élesen elítélem Szilágyi Péternek a FIDESZ-szel való kapcsolattal összefüggésben tett kijelentéseit. A MAGOSZ választási szövetségese a kormányzópártnak, semmi kivetni valót nem látok abban, hogy a mezőgazdaságot érintő feladatok végrehajtásában számít a szervezetre és szövetségeseire. Ha a Jobbik a gazdák gondjainak megoldásában és a foglalkoztatás elősegítésében lenne érdekelt, akkor az elmúlt időszakban bekapcsolódott volna az agrárkamara munkájába. Javasolhatott volna például olyan szakembereket a kamarai osztályokba, akik építő jellegű ötletekkel a megye javát szolgálnák. Ez nem történt meg. A személyemmel kapcsolatban pedig büszkén vállalom, hogy a kormányzópárthoz tartozom, eddig keresztény emberként is és a MAGOSZ-ban is országos szinten képviseltem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdák érdekeit, és a jövőben is ezt fogom tenni, míg lehetőségem lesz rá – fogalmazott Rácz Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!