Nyíregyháza hírei

2013.03.14. 12:33

Áradnak a folyók a Felső-Tisza vidékén

Nyíregyháza, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - A csapadékos időjárás miatt ismét árhullámok várhatóak a Felső-Tisza vidék folyóin, így a Tiszán érvényben marad az elsőfokú árvízvédelmi készültség - közölte a térségi vízügyi igazgatóság vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - A csapadékos időjárás miatt ismét árhullámok várhatóak a Felső-Tisza vidék folyóin, így a Tiszán érvényben marad az elsőfokú árvízvédelmi készültség - közölte a térségi vízügyi igazgatóság vezetője csütörtökön az MTI-vel.Bodnár Gáspár elmondta: a vízgyűjtőn újabb csapadéktevékenység kezdődött, ennek hatására a Tisza és mellékfolyóinak felső szakaszán ismét áradás indult el.

A Tisza vízszintje a határszelvényben a korábbi apadás után emelkedni kezdett, az alsóbb szakaszokon viszont folytatódik a vízszint csökkenése. Emiatt a Vásárosnamény és Zsurk között korábban elrendelt elsőfokú árvízvédelmi készültséget megszüntették, a vízügyi igazgatóság jelenleg a Szabolcsveresmart és Gávavencsellő közötti 49 kilométeres töltésszakaszon rendelte el a legenyhébb fokú riasztást - ismertette Bodnár Gáspár.

A Túr romániai szakaszán újabb áradás kezdődött, hazai szakaszon viszont egyelőre apadás tapasztalható, ezért csütörtökön elsőfokúra mérsékelték a korábban elrendelt másodfokú készültséget. A Szamos és a Kraszna teljes hazai szakaszán apad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő három napban jelentős csapadékra kell számítani, mely újabb árhullámokat indít el folyókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!