Nyíregyháza hírei

2013.03.05. 15:12

Az autóbuszos szolgáltatókat bírságolhatják

Budapest - A vasúti személyszállítók után az autóbuszos személyszállítási szolgáltatók is bírságolhatók, ha megsértik az utasok jogait.

Budapest - A vasúti személyszállítók után az autóbuszos személyszállítási szolgáltatók is bírságolhatók, ha megsértik az utasok jogait. A kormány erről fogadott el rendeletet. Az utasjogi előírásokat be nem tartó autóbuszos szolgáltatókkal szembeni fellépésre egy korábbi jogszabály-módosítás a piacfelügyeletet is ellátó közlekedési hatóságot jelölte ki. A panaszkezelési eljárások kezdeményezésének módját a társaságok üzletszabályzatai ismertetik. A hatóság a jövőben az autóbuszos közlekedési szolgáltató árbevételének 1 ezrelékét meg nem haladó, de legfeljebb 2 millió forintos bírságot szabhat ki a jogsértést elkövetőkre. A bírság ettől több is lehet, amennyiben a jogsértés a kiegészítő díj ellenében igénybe vehető vagy a 250 kilométernél nagyobb távolságra közlekedő járatokat érinti. Ekkor a bírság plafonja 5 millió forint.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!